cleft
cright

Zigurds Millers intervija

 
MŪS ATBALSTA

Atpakaļ



Intervija ar LaMSF Skijoringa komisijas vadītāju Zigurdu Milleru

 

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Ārkārtas kongresā par neuzticības izteikšanu esošajam prezidijam piedalījās praktiski visi biedri – 76 no esošajiem 79. Kongresa rezultātā neuzticība netika izteikta, rezultātu paziņojums bija pārliecinošs – 62% balsstiesīgie (jeb 47 biedri) nobalsoja PRET neuzticības izteikšanu esošajam prezidijam, 38% (jeb 29 biedri) nobalsoja PAR. Demokrātiskā procedūra parādīja spēku  samērus un šķiet ballīte beigusies. Tomēr nebūt ne, jo motosportisti ir ambicioza un pompoza tauta, pieradusi uzvarēt par katru cenu. Tādēļ atkal top jauns pārsteigums, šoreiz neapmierinātību grib izteikt arī LaMSF Skijoringa komisijas vadītāja Zigurda Millera darbam, tādēļ lūdzu komentēt šobrīd notiekošo.

 

Kā Jūs komentētu aizvadīto Ārkārtas kongresu? Tā kā izteiktā neuzticība prezidijam tika noraidīta, cik lielā mērā tas bijis pamatots vai gluži otrādi – nepamatots?

 

Ārkārtas kongresu vērtēju negatīvi. Nožēlojami, bet argumentu kongresa uzrunās no iniciatoru puses nebija un tas, manuprāt, liecina, ka interese par prezidija nomaiņu ir ar „banknošu čaukstoņas pieskaņu”.

 

Vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka par darba problēmām un neapmierinātības iemesliem jārunā un jāizstrīdas federācijas iekšienē – komisijās un prezidijā, nevis publiski. Bet diemžēl tam ir arī negatīvā puse, jo mūsu biedri bieži vien nezin un neredz, kas notiek iekšpusē. Tādēļ šoreiz izņēmuma kārtā vēlos paanalizēt ārkārtas kongresa iniciatorus. Kādi cilvēki, tad īsti nāk no šīs iniciatoru grupas, kuri sludina tās lielās pārmaiņas. Tas visiem būtu jāsaprot, lai biedri varētu izvērtēt paši.

 

Kaspars  Cveiģelis bijušais LaMSF prezidents, kurš izsaimniekoja federācijas naudu, ieviesa mistiskas kvalitātes vadības sistēmas, kaut gan no viņa puses būtu pilnībā pieticis, ja pats būtu pildījis LaMSF statūtus, paša pieņemtos nolikumus un noteikumus. Viņš bija tas, kurš bez prezidija lēmuma  iepirka jaunus datorus ar novecojušu funkcionalitāti  par neadekvātu cenu. Vai tā uzskatāma par saimniecisku rīcību? Vienpersoniski parakstīja līgumus par naudas aizdevumiem, par summām, kuras ir neatgriezeniski pazudušas, jo pats Cveiģeļa kungs nolika amata pilnvaru, pazaudēja līgumus un līdz šim brīdim federācijai ir parādā daudz atskaites par vairākiem simtiem tūkstošu latu.

 

Jānis Kempelis bijušais Motokrosa komisijas vadītājs, kurš federāciju ievilka tiesas prāvā un zaudēja gandrīz astoņdesmit tūkstošu latu. Prezidijā mētājoties ar frāzēm, ka viņam ir labākie juristi un tiesa uzvarēta vēl nesākusies, centās mūs pārliecināt, ka lieta ir pašas Motokrosa komisijas darīšana. Kā argumentus minot, problēmas ar rezultātiem. Tieši šī iemesla dēļ prezidijs nobalsoja par līguma laušanu ar Kalvi. Uzsveru - par līguma laušanu, nevis naudas piedzīšanu. Vai Kempelim nebija vēlme kādam patīrīt kabatas? Un vai viņa mērķis nebija iztīrīt federācijas kasi un padalīt naudiņu?

 

Lauris Ermanis Enduro komisijas vadītājs – ar saviem ierosinātajiem un komisijā pieņemtajiem lēmumiem grāva federācijas prestižu, jo kopā ar vēl trīs klubu vadītājiem, komisijas locekļiem  klubu biedriem aizliedza startēt LČ un LK Apvidus motokrosā (Vilciņa k-ga cienīgas metodes). Laura Ermaņa argumenti par aizliegumu biedriem startēt šajās sacensībās bija sekojoši – Apvidus motokross ir tas pats, kas endurokross un šīs sacensības galu galā nerīko Enduro komisija! Varam diskutēt par  formāta piederību, bet lietas būtība ir tā, ka Sijoringa komisijas iniciatīva vairs nav tikai ziemas sezonas ietvaros un šajā faktā tika saskatīta draudīga konkurence.

 

 

Par Jāni Bauni komentāru vispār trūkst... Viņš kā galvenais tiesnesis ir pārkāpis visas ētikas un morāles normas. Noteikumi un normas nav radītas viņam!

 

Ko, Jūsuprāt, nozīmē topošais jaunais iesniegums no tiem pašiem Ārkārtas kongresa iniciatoriem?

 

Top to pašu iniciatoru gatavots iesniegums, kur prezidijam bez nekāda loģiska argumentēta pamatojuma izklāsta tiek prasīts atsaukt mani no Skijoringa komisijas vadītāja amatu. Tiek minēts vien pieņēmums, ka Skijoringa komisijas locekļi nepilda savus pienākumus, nodarot kaitējumu biedrības interesēm, sīkāk nepaskaidrojot kādus. Diemžēl arī komisijā neesam saņēmuši nevienu priekšlikumu mūsu darbam, kaut arī vienmēr esam bijuši atvērti diskusijām un jebkurām jaunām iniciatīvām un ierosinājumiem. Tāpat arī ārkārtas kongresā nevienu pārmetumu par skijoringa komisijas darbu nedzirdēju, tādēļ savā ziņā esmu nedaudz izbrīnīts. Protams, to, lai šobrīd vērtē un lemj prezidijs.

 

Varbūt neapmierinātība ir pret Apvidus motokrosu kā atsevišķu sacensību seriālu?

 

Es domāju, ka skaitļi runā paši par sevi. Motokrosa komisijas, nupat, apkopotie statistikas rādītāji par mūsu organizētajiem pasākumiem un dalībnieku skaitu tajos liecina, ka interese ir liela. Mēs piedāvājām interesantu formātu ar ideju radīt izvēles iespējas. Tāpat arī Zelta mopēds kā brends ir jāturpina attīstīt, tā būtu iespēja ne tikai visiem jauniešiem (pēc principa padarīt motosportu pieejamu visiem „naudas maka biezumiem”), bet ar šo brendu tiktu nests tālāk arī LaMSF vārds. Apvidus motokrosā un Zelta mopēdā katrās sacensībās vidēji šogad  piedalījās 120 dalībnieki, iepretim endurokrosa sacensībām, kurās vidēji piedalījās 103 dalībnieki. Domāju, ka, iespējams, te arī ir tas neapmierinātības cēlonis un iemesls visam.

 

Par nelaimi nemiera cēlājiem esmu neērts komisijas loceklis, jo ar pārliecību uzturu prasību pēc vienādiem noteikumiem visiem spēles dalībniekiem, izmaiņām un līdz ar to attīstību. Mans secinājums ir, ka neērtos komisiju locekļus vienkārši vajadzētu nomainīt, jo tie traucē veikt visdažādākās optimizācijas, tādējādi izsaimniekojot federāciju.

 

Kāda ir Jūsu vadītās komisijas vīzija par nākotni?

 

Gribētos cerēt, ka kādu dienu motosporta kustībā ieraudzīsim savu sapņu piepildījumu bez blēdībām un sava labuma meklēšanas. Lai kustētos uz priekšu ir jādara, lai reorganizētu – jāstrādā metodiski un jāpatur prātā, kā vārdā to visu darām.

 

(Piezīme: Motokrosa komisijas apkopotie statistikas dati par 2011.gada sacensībām un dalībnieku skaitu tajās pieejami šeit - http://mxk.lv//userfiles/upload/files/statistika_2011_.pdf ).

 

 

Interviju sagatavoja:

Kaspars Kuļikovs
LaMSF sabiedrisko attiecību speciālists
lamsf(at)inbox.lv
Twitter.com/LaMSF

 

 


Atpakaļ


© 2009 Biedrība SO Valdlauči | izstrāde: it24.lv