cleft
cright

Enduro Ogrē

 
MŪS ATBALSTA

2. un 3. jūlijā, pēc vairāk kā piecpadsmit gadu pārtraukuma, Ogres un Ikšķiles novados norisinājās Latvijas čempionāta pirmais un Baltijas čempionāta ceturtais posms enduro. Nopietnu konkurenci pašmāju sportistiem sastādīja tādas motosporta zvaigznes kā Aigars un Martins Leoki, un pasaules enduro braucēji Lauri un Valtteri Salonen, tomēr neraugoties uz šo sportistu pieredzi un lielisko sniegumu sacensībās, kopvērtējumā visātrāko rezultātu uzrādīja latvietis – Edgars Siliņš, parādot, ka arī Latvijā ir ļoti augts un nopietns enduro braucēju līmenis. Kopumā sacensībās piedalījās 84 sportisti, no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Klubs L.R.K, sacensības bija noorganizējis gana spraigas un piedzīvojumiem bagātas. Īpaši jāatzīmē šķērslis, kas bija izveidots vienā no speciālajiem testiem, kur līdzās viena pie otras bija sastiprinātas simtiem mašīnu riepu, izveidojot tādu kā milzīgu riepu lauku, kas sportistiem bija jāpārvar pēc iespējas ātrāk. Lai arī mazāk pieredzējušajiem sportistiem tas sagādāja zināmas problēmas un prasīja lielu spēku koncentrēšanu, tomēr kopumā par neierastajiem šķēršļiem sportisti izteicās, kā par gana interesantu sacensību sastāvdaļu.

Latvijas čempionāta ieskaitē E1 klasē abu dienu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja jau iepriekš minētais Edgars Siliņš (Motosports Racing Team), kurš uzvarēja pazīstamo un pieredzējušo Pasaules čempionāta enduro dalībnieku Lauri Salonen (KaMoKe, Somija), savukārt trešais E1 klasē Toivo Nikopensius (Paikuse MK, Igaunija). E2 klase šoreiz bija dalībnieku ziņā kuplākā, attiecīgi arī ar nopietnāko konkurenci, tāpēc par vietām uz pjedestāla nācās cīnīties īpaši spraigi. 1. vieta E2 klasē Aigar Leok (Sōmerpalu Motoklubi, Igaunija), otrais Valtteri Salonen (SIMK, Somija), bet trešais otrs Leoku dzimtas pārstāvis Martin Leok (Sōmerpalu Motoklubi, Igaunija). E3 klasē uzvarēja Kristaps Bajārs (CSC Telecom/Dienvidu motoparks), aiz sevis otrajā vietā atstājot Tonu Kallast (Paikuse MK, Igaunija), bet trešajā vietā Jāni Rasmani (Moto A-Z). Senioru klasē visus savus sekotājus apsteidza pats sacensību organizators Artūrs Robežnieks (L.R.K.), otrais aiz viņa Einārs Vinters( Jāņa Vintera Mototeam Rīga), bet trešais Jurģis Bergs (Motodroms).

LaMSF Kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē divu dienu kopvērtējumā maksimālo punktu summu ieguva Jurijs Žižkuns (Moto A-Z), 2. vietā Raivis Kurpnieks (L.R.K.), bet 3. vieta Sandrim Iekļavam (Motosports Racing Team). C klasē ātrākais gan katras dienas kopvērtējumā, gan visu sacensību kopvērtējumā izrādījās Mārtiņš Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga) Savukārt otro un trešo vietu savā starpā dalīja brāļi Rolands un Ričards Neimaņi, attiecīgi otrais Rolands, bet trešais Ričards. Veterānu klasē absolūto punktu summu un arī pirmo pjedestāla vietu izcīnīja Raitis Evarsons (CSC Telecom/Dienvidu motoparks), otrais Reijo Kivela (KaMoKe, Somija), trešais Ričardas Duonelavičius (Baltijos Motoklubas, Lietuva). Rallija klasē ar 6 punktu pārsvaru uzvaru ieguva Ģirts Dubavs (MPK apPasaule), 2. vieta Egilam Novickim (X-Dobele), un 3. vieta Kasparam Sietniekam (MPK apPasaule). Kvadru klasē ātrākais šoreiz bija Artūrs Vēvers (MPK apPasaule), otrais Jānis Zaķis (Moto A-Z), bet trešais Mārtiņš Bernards (Moto A-Z).

Nākošais, otrais Latvijas čempionāta un piektais Baltijas čempionāta enduro posms notiks jau 30. un 31. jūlijā Vidrižos.

 

Informāciju sagatavoja

Agnese Evarsone

LaMSF Enduro komisija

Tālr. 26491184


© 2009 Biedrība SO Valdlauči | izstrāde: it24.lv